'ABD ve Esad yönetimi gizlice görüşüyor' iddiası

Türkiye ve bir dizi Arap ülkesinin Beşar Esad yönetimiyle yakınlaşmasına karşı çıkan ABD'nin, Suriye ile gizli görüşmeler yaptığı iddia edildi.
ABONE OL
Abone Ol
'ABD ve Esad yönetimi gizlice görüşüyor' iddiası
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2023 Çarşamba 10:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye ve Suriye arasındaki yakınlaşma çabaları sürerken ABD yönetiminden yetkililerin Beşar Esad hükümetiyle gizlice görüştüğü haberi gündem oldu.

Cradle sitesinin Arap Birliği'nden üst düzey bir diplomatik kaynağa dayandırdığı habere göre, ABD'li ve Suriyeli yetkililer Umman'da gizli görüşmeler yapıyor. Muskat'taki görüşmelere iki ülkeden güvenlik yetkilileri ve Dışişleri Bakanlığı'ndan isimlerin de katıldığı belirtiliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI “TEMASTAYIZ” DEMİŞTİ

Haberde, Şam yönetiminin ABD'nin topraklarından tamamen çekilmesi yönünde baskı yaptığı ancak ABD'nin omurgasını PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne desteğinin gündeme gelmediği kaydedildi. Görüşmelerde ayrıca 2012'de Şam'da kaybolan ABD’li gazeteci Austin Tice'ın akıbetinin de ele alındığı, Suriye'nin Tice'ın yerini bilmediğini savunduğu ancak ABD'nin buna kuşkuyla baktığı ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu ay başında Tice'ın bulunması için Suriye ve diğer ülkelerle temasta olduklarını söylemişti.

Kaynaklara göre Washington-Şam hattında gizli görüşmeler ABD'nin eski Başkanı Donald Trump iktidardayken başladı ancak Trump'ın Esad'ı öldürmek istediklerini söylediği 2020'de kesildi. Joe Biden'ın başkan olmasının ardından iki ülkenin aracılar yoluyla birkaç defa masaya oturdukları haberleri daha önce de gündeme gelmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime