'İkinci Dünya' bulundu

Dünya NASA teleskobu James Webb'in bulduğu ilk gezegenini konuşuyor. Bilim dünyasında heyecanla karşılanan gezegen 'İkinci Dünya' bulundu yorumlarına neden oldu.
ABONE OL
Abone Ol
'İkinci Dünya' bulundu
Haberler / Dünya
12 Ocak 2023 Perşembe 13:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

NASA'nın uzaydaki yeni gözü James Webb ilk gezegenini buldu. Bu keşif bilim dünyasında heyecanla karşılanırken TESS uydusundan gelen haber 'İkinci Dünya' bulundu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Bilim dünyası NASA'dan gelen haberi konuşuyor... Uzay araştırmaları 2023 yılına hızlı bir giriş yaptı. NASA'nın 10 milyar Dolar harcadığı James Webb Uzay Teleskobu (JWST) ilk keşfine imza attı.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, JWST Dünya'ya oldukça benzeyen bir ötegezegen keşfetti.

Söz konusu ötegezegenin 100 ışık yılı uzaklıkta olduğu açıklandı. Bilim insanları resmi olarak 'LHS 475 b.' olarak adlandırılan gezegenin atmosferine dair araştırma yapmaya başladı.

Dünya'nın çapının yüzde 99'u kadar ve karasal olması ile dikkat çeken gezegenin atmosferi olup olmadığı ise şu an için bilinmiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime