'The Serpent' dizisine konu olan seri katil serbest bırakılıyor

Nepal Yüksek Mahkemesi, Fransız vatandaşı seri katil Charles Sobhraj'ın serbest bırakılmasına karar verdi. Sobhraj'ın hikayesi Netflix'in 'The Serpent' dizisinde de anlatılmıştı.
ABONE OL
Abone Ol
'The Serpent' dizisine konu olan seri katil serbest bırakılıyor
Haberler / Dünya
22 Aralık 2022 Perşembe 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1970'ler ve 1980'lerde Asya ziyaretindeki gezgin turistleri öldüren 'Serpent katili' olarak da tanınan Fransız uyruklu Charles Sobhraj'ın Nepal'de yaklaşık 20 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılacağı açıklandı.

KURBANLARI ARASINDA BİR TÜRK VAR

78 yaşındaki seri katil, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da 'Hippi Yolu'nu keşfe çıkan gezginleri kendine av olarak seçiyor, yiyecek ile içeceklerine uyuşturucu madde atıyor, para ve kimliklerini çalıyor ve öldürüyordu.

Yakalanmasından bu yana Katmandu'da yüksek güvenlikli bir hapishanede tutulan Sobhraj'ın kurbanları arasında Vitali Hakim adlı bir Türk vatandaşı da bulunuyordu.

'Bikinili katil' olarak da anılan Sobhraj, Nepal Yüksek Mahkemesi'nin kararı ile yaşı da göz önünde bulundurularak serbest bırakılacak. Fransız asıllı olan katilin göçmenlik şubesine götürülmesi ve önümüzdeki 15 gün içinde Fransa'ya gönderilmesi bekleniyor.

HİKAYESİ ‘THE SERPENT’TE ANLATILDI

Sobhraj'ın hikayesi Netflix'te 'The Serpent' adlı diziye konu olmuş ve dizi Charles Sobhraj'ı canlandıran Tahar Rahim'e 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Altın Küre adaylığı kazandırmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime