5 kişiye mezar olan Titan'ın enkazı çıkarıldı! O detay gözlerden kaçmadı

Atlantik Okyanusu'nda Titanik enkazına gerçekleştirilen dalış sonrasında kaybolan ve patladığı tespit edilen 'Titan' denizaltısı, içinde bulunan 5 kişiye mezar olmuştu. Tüm dünyanın dikkatini çeken olaydan günler sonra, denizaltına ulaşıldı ve enkaz kalıntıları karaya çıkarıldı.
ABONE OL
Abone Ol
5 kişiye mezar olan Titan'ın enkazı çıkarıldı! O detay gözlerden kaçmadı
Haberler / Dünya
29 Haziran 2023 Perşembe 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

OceanGate Expeditions adlı şirketin Titanik enkazına düzenlediği turlarda kullandığı 'Titan' adlı 6.4 metre uzunluğundaki denizaltı dalıştan yaklaşık 2 saat sonra içindeki 5 kişiyle beraber batmıştı.

Dünyanın merakla takip ettiği günler süren aramanın ardından Titan'ın enkazına ulaşılırken denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

ENKAZ KARAYA ÇIKARILDI

18 Haziran tarihinde Titan denizaltısının içeri doğru patlayarak batması sonucunda meydana gelen feci kazanın ardından denizaltıya ait parçalar karaya çıkarıldı. 

Fotoğraflarda, vinçlerle kamyonlara yüklenmeden önce, muşambalarla kaplı metal parçaları gözlemlenirken ana gövdenin küçülmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, enkaz arasında denizaltının iniş takımının ve arka kapağının da bulunduğunu söyledi. 

Ayrıca yetkililer Titan denizaltısının enkaz alanından çıkarılan parçalarında "varsayılan insan kalıntıları" olarak tanımlanan kalıntılar bulunduğunu ve bunların resmi bir analizinin yapılacağını duyurdu.

SORUŞTURMAYA IŞIK TUTACAK

Kanada'nın St John's kentindeki Horizon Arctic gemisinden uzaktan kumandalı araçlarla yapılan çalışmalar sonucunda Titan'a ait enkaz parçaları indirildi ve Newfoundland, St. John's ve Labrador limanlarında enkaz parçaları toplandı.

Araştırmacılar, okyanus tabanından çıkarılan enkaz parçalarının kazanın aydınlatılması için yürütülen soruşturmaya ışık tutacağını söyledi. Enkazın nereye götürüleceği ise henüz netlik kazanmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime