AB'den Rus askerlerine ilginç vaat!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna’da savaşan Rus askerlerine, 'silahları bırakıp teslim olmaları halinde' AB’ye iltica hakkı verilmesini fikrine destek verdi.
ABONE OL
Abone Ol
AB'den Rus askerlerine ilginç vaat!
Haberler / Dünya
6 Nisan 2022 Çarşamba 21:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AB Konseyi Başkanı Charles Michel Ukrayna’da savaşan Rus askerlerine çağrıda bulundu.

Michel Rus askerlerine yaptığı çağrıda silahlarını bırakan ordu mensuplarına AB’de iltica imkânı için açık kapı bıraktı.

"SAVAŞ MEYDANINI TERK EDİN ÇAĞRISI"

Michel Rus askerlerine yaptığı çağrıda, “Savaştaki Rus askerlerine bir mesajım var. Ukraynalı kardeşlerinizin öldürülmesine iştirak etmek istemiyorsanız, suçlu olmak istemiyorsanız, silahlarınızı bırakın, savaşmaya son verin ve savaş meydanını terk edin" dedi.

Michel, Avrupa Parlementosu’nda silahlarını bırakan Rus askerlerine AB’de iltica hakkı verilmesini isteyen bazı milletvekillerinin açıklamalarına gönderme yaparak “Bence bu takip edilmesi gereken güzel bir fikir” dedi.

"OPERASYON FALAN DEĞİL, SAVAŞ SUÇU"

Michel öte yandan Butça ve diğer bazı Ukrayna kentlerinde savaş suçu işlendiğine dair görüşlerini yineledi. Michel ortaya çıkan yeni kanıtların Rus vahşetinin Ukrayna’da hiçbir sınır tanımadığını gösterdiğini söyledi.

İnfazlar, sokaklara atılmış cesetler ve toplum mezarlar gibi yeni kanıtların ortaya çıktığını söyleyen Michel “Bu özel bir operasyon filan değil savaş suçu" dedi. AB Konseyi Başkanı sorumlular için ağır yaptırımlar talep etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime