AB'den Rusya'ya yeni yaptırım geliyor

Ukrayna'ya saldırıları devam eden Rusya'ya karşı Avrupa Birliği, 6. yaptırım paketi hazırlığına başladı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
AB'den Rusya'ya yeni yaptırım geliyor
Haberler / Dünya
4 Mayıs 2022 Çarşamba 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 2 ayı aşkın süredir devam ederken birçok Avrupa ülkesinden Rusya'ya karşı yaptırım hamleleri gelmişti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının" küresel güvenliği etkilediğini, Rusya'ya karşı yeni yaptırım paketi hazırladıklarını bildirdi.

6.YAPTIRIM PAKETİ
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Borrell, "Daha fazla bankayı SWIFT'ten çıkarmayı, dezenformasyon oyuncularını listeye almayı ve petrol ithalatını ele almayı hedefleyen 6. yaptırım paketi üzerinde çalışıyoruz. Bu tedbirler onay için AB Konseyine sunulacak." ifadesini kullandı.

Batı basınında çıkan haberlere göre, AB Komisyonu 6. yaptırım paketinde Rus bankaları Moskova Kredi Bankası ile Rusya Tarım Bankasının uluslararası para transferi sağlayan SWIFT sisteminden çıkarılmasını teklif etmeye hazırlanıyor.

RUS BANKALARI SWIFT'TEN ÇIKARILDI
Rusya'nın en büyük bankalarından Sberbank'ın da yaptırım paketi kapsamına alınabileceği belirtiliyor. AB ve ABD, daha önce koordineli yaptırım paketlerini kabul ederek bazı Rus bankalarını SWIFT'ten çıkarmışlardı.

AA'nın haberine göre, AB'nin yeni yaptırım paketinin aynı zamanda Rusya'dan yapılan petrol ithalatını azaltarak yıl sonuna kadar yasaklanmasını içerebileceği ifade ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime