ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya'da henüz son hamle görülmedi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Rusya'da Wagner grubunun askeri kalkışmasına ilişkin 'henüz son hamlenin görülmediğini' söyledi, gelişmeleri yakından izlediklerini dile getirdi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Rusya'da henüz son hamle görülmedi
Haberler / Dünya
25 Haziran 2023 Pazar 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "CBS News" televizyon kanalına verdiği mülakatta, Rusya'da Yevgeniy Prigojin'in kurucusu olduğu paralı asker grubu Wagner'in isyanıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Rusya'yla ülkedeki diplomatik personel ve ABD vatandaşlarının korunması için kendi ekibinin irtibata geçtiğini aktaran Blinken, "Rusların mesajı aldıklarından emin olmak için birçok kişi irtibat kurdu" dedi.

Blinken, henüz Rusya'da "son hamlenin" görülmediğini, bunun gelişmekte olan bir "hikaye" olduğunu belirterek, ABD'nin durumu çok dikkatli ve yakından takip ettiğini söyledi.

Wagner'in tam olarak ne yapacağının henüz bilinmediğini, nasıl bir anlaşmaya varıldığının netleşmediğini dile getiren Blinken, gelişmelerin grubun yurt dışı operasyonlarını nasıl etkileyeceğini öngörmenin de zor olduğunu kaydetti.

'GERÇEK ÇATLAKLARI ORTAYA KOYDU'

Rusya'nın Kiev'i ele geçirmeye çalışırken Moskova'yı korumak zorunda kaldığını belirten Blinken, "Bu durum Putin'in otoritesine doğrudan bir sınama teşkil ediyor ve derin soru işaretleri doğuruyor. Gerçek çatlakları ortaya koyuyor. Ne olacağına ya da durumun nereye evrileceğini bilemeyiz ancak Putin'in önümüzdeki dönemde cevaplaması gereken çok soru olacak" yorumunu yaptı.

Blinken, gelişmelerin Rusya'nın "iç meselesi" olduğunu ancak ABD'nin her zaman her türlü senaryoya karşı hazırlık yaptığını dile getirdi.

Blinken, "Biz Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kendilerini korumak için ihtiyaçlarını sağlamaya ve Rusya'nın işgal ettiği toprakları geri almalarına odaklanıyoruz. Bu konuda müttefiklerimiz ve ortaklarımızla da birlik içindeyiz" ifadelerini kullandı. Gelişmelerin Rusya ve Wagner için "ciddi dikkat dağıtıcı etkenler" olduğunu kaydeden Blinken, "Bu Ukrayna için sahada ilerlemeye imkan sağlayabilir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime