ABD, bunun için Türkiye’ye tavizde bulunabilir

İsveçli uzman Hallenberg, başta ABD olmak üzere NATO’nun, Finlandiya ve İsveç’in ittifaka üye olmasını istiyorlarsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taviz vermek zorunda olduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD, bunun için Türkiye’ye tavizde bulunabilir
Haberler / Dünya
16 Mayıs 2022 Pazartesi 20:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SVT’ye konuşan Jan Hallenberg, “Türkiye muhtemelen sonunda Finlandiya ve İsveç’in savunma bloğuna katılımını kabul edecek. Ama Erdoğan’ın ‘evet’ demesi için ona birkaç tane şeker vermesi gerekebilir’” ifadesini kullandı.

Bunların başında silah sevkiyatı olduğunu dile getiren İsveçli uzman, ABD’nin bu alanda Türkiye’ye yönelttiği tehditlerin, kontratların hayata geçirilmesini geciktirdiğini veya imkansız hale getirdiğini anımsattı. Hallenberg, Erdoğan’ın NATO’nun genişlemesine ‘evet’ demesi için Washington’un bu konuda taviz verebileceğini düşünüyor.

Ankara’nın sergilediği duruşu, 'diplomatik tuzak' ve 'NATO üyeleri arasında kendi önemini ortaya koyma çabası' olarak nitelendiren uzman, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ülke içinde hem de dış arenada kendini güçlü lider olarak göstermek istiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime