ABD’de siyahilere ve kızılderililere yönelik polis şiddeti daha fazla

ABD Adalet Bakanlığı 3 sene önce George Floyd’un öldürüldüğü Minneapolis’te polisin, siyahilere 9, kızılderililere ise 13,9 kat daha fazla şiddet uyguladığını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD’de siyahilere ve kızılderililere yönelik polis şiddeti daha fazla
Haberler / Dünya
16 Haziran 2023 Cuma 20:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Adalet Bakanlığı, ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde George Floyd’un 3 sene önce polis şiddeti ile öldürülmesinin ardından eyalet polisine yönelik başlattığı soruşturmada yeni veriler paylaştı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin Minnesota eyaletinde yer alan Minneapolis’te görevli polislerin ırkçılık, şiddet ve nefret suçu uygulamalarına daha fazla yöneldiği ifade edildi. Minneapolis polisinin bu suçları “rutin” olarak işlediği aktarılan açıklamada polisin siyahilere 9, kızılderililere ise 13,9 kat daha fazla orantısız güç kullandığı belirtildi. Bakanlığın bu tür davranışları azaltmak için yeni önlemler alacağı, vur emrinin yasaklanacağı, belirli yerlerde kurulan önlemlerin kaldırılacağı ve polislere yönelik davranışsal sağlık programı oluşturulacağı aktarıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime