ABD'de yeni salgın: İlaca karşı dirençli ve öldürücü

ABD sağlık kuruluşları alarma geçti. Bu hafta yayınlanan bir mesaj ile ülke genelinde ilaçlara karşı dirençli ve ölümcül olma ihtimali yüksek bir mantar türünün hastanelerde hızla yayıldığını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'de yeni salgın: İlaca karşı dirençli ve öldürücü
Haberler / Dünya
21 Mart 2023 Salı 15:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Koronavirüs ile en yoğun mücadele eden ülkelerden biri olan ABD’de yeni salgın alarmı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) yetkilileri, Candida auris adında bir mantar türünün kanda enfeksiyona sebep verdiğini belirtti. Bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül olabileceği ifade edilen mantar türünün hastanelerde hızla yayıldığı kaydedildi. Annals of Internal Medicine adlı tıp dergisinde yayınlanan verilere göre 2020'de 756 olan vaka sayısı 2021'de 1.471'e, geçen yıl ise 2.377'ye çıktı.

HER 3 KİŞİDEN BİRİ HAYATINI KAYBEDİYOR!

CDC bu mantarın küresel sağlığa çok ciddi tehdit oluşturduğuna dikkat çekerken her 3 kişiden birinin hayatını kaybettiğini vurguladı. İnsandan insana bulaşan ve yüzeylerde bir hafta kadar canlı kalabilen bu mantar ile mücadelede ilaçların yetersiz kaldığı kaydedildi. CDC tarafından yapılan açıklamada, ABD'deki 50 eyaletin yarısından fazlasında bu mantarın görüldüğü söylendi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime