ABD’den DEAŞ operasyonu: 1 elebaşı ile 2 yardımcısı yakalandı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 8 Nisan’da Suriye’nin doğusuna düzenlenen helikopter destekli bir operasyon ile terör örgütü DEAŞ’ın elebaşlarından Hudayfah al Yemeni ve iki yardımcısını yakalandığını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
ABD’den DEAŞ operasyonu: 1 elebaşı ile 2 yardımcısı yakalandı
Haberler / Dünya
12 Nisan 2023 Çarşamba 21:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD, terör örgütü DEAŞ’a Suriye’de operasyon düzenledi. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, 8 Nisan’da Suriye’nin doğusuna düzenlenen helikopter destekli bir operasyon ile terör örgütü DEAŞ’ın elebaşlarından Hudayfah al Yemeni ve iki yardımcısını yakalandığı duyuruldu.

Operasyon sırasında hiçbir sivile zarar verilmediği aktarılan açıklamada, Hudayfah al Yemeni ve yardımcılarının yakalanmasının terör örgütünün operasyon planlama ve yürütme kabiliyetini sekteye uğratacağı aktarıldı.

“DEAŞ, bölge ve ötesi için bir tehdit olmaya devam ediyor”

CENTCOM Sözcüsü Albay Joe Buccino yaptığı açıklamada, "DEAŞ’a yönelik operasyonlar, bölgenin güvenliği ve istikrarı için önemlidir. DEAŞ, bölge ve ötesi için bir tehdit olmaya devam ediyor. Terör örgütü, Orta Doğu'nun ötesine saldırma arzusuyla Irak ve Suriye'de operasyonlar yürütme kabiliyetini elinde tutuyor ve ideolojisi bir tehdit olmaya devam ediyor. Bunun gibi operasyonlar, DEAŞ’ın kalıcı yenilgisine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime