ABD'den açıklama: Türkiye ve Yunanistan'a çağrı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan’ı bölgede barış ve güvenlik için birlikte çalışmaya ve aralarındaki ayrılıkları diplomatik yoldan çözmeye çağırdı.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den açıklama: Türkiye ve Yunanistan'a çağrı
Haberler / Dünya
11 Haziran 2022 Cumartesi 09:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakanlığın bir sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde giderek tırmanan Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimde Atina’yı hedef alan açıklamalarıyla ilgili sorusunu elektronik posta üzerinden yazılı olarak yanıtladı.

Tüm ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve bunların korunması gerektiğini vurgulayan sözcü, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi bölgede barış ve güvenliğin muhafazası için birlikte çalışmaya ve aralarındaki görüş ayrılıklarına diplomatik yoldan çözümler üretmeye teşvik etmeyi sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

"GERİLİMİ ARTTIRABİLECEK SÖYLEMLERDEN KAÇINILMALI"

“Müttefiklerimizi, gerilimleri daha da arttırabilecek söylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” diyen sözcü, hem Yunanistan hem Türkiye’nin güçlü ortaklar ve ABD’nin kilit NATO müttefikleri olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime