ABD'den çifte standart! Türkiye'ye kısıtlama...

Türkiye'ye karşı yaptırım kararı alan ABD Temsilciler Meclisi, yine bir çifte standarda imza attı. Türkiye'ye F-16 satışında sınırlama getiren ABD'den Hindistan'a S-400'ler için yaptırım muafiyeti adımı geldi.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den çifte standart! Türkiye'ye kısıtlama...
Haberler / Dünya
16 Temmuz 2022 Cumartesi 16:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi, savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısını onayladı. Dün onaylanan tasarının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. 

Yaklaşık 650 eklemenin yapıldığı NDAA'ya Hindistan'ın Rusya'dan S-400 aldığı için uygulanması planlanan CAATSA yaptırımlarından muaf tutulmasına ilişkin bir madde eklendiği öğrenildi. Hint kökenli Temsilciler Meclisi Üyesi Ro Khanna'nın sunduğu tasarı eki, yapılan oylamada kabul edildi. Ekte ayrıca, bu satın almaya ilişkin yaptırım muafiyeti uygulanmasının ABD-Hindistan savunma bağlarını güçlendireceği belirtildi.

2019'DA RUSYA'DAN SATIN ALMIŞTI
Hindistan, 2019'da Rusya'dan 5,5 milyar dolar karşılığında 5 adet S-400 savunma hava sistemi alma anlaşması imzalamıştı. Bu olayın ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, bu satın alma dolayısıyla Hindistan'a CAATSA yaptırımlarından muaf olmadığı uyarısında bulunmuştu.

Ancak ABD'nin Hindistan'a göz yumarak CAATSA kapsamında NATO üyesi Türkiye'ye S-400 konusunda yaptırım uygulaması çifte standart olarak değerlendiriliyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime