ABD'den tahıl anlaşması açıklaması

Türkiye’nin arabuluculuğunu üstlenen Rus ve Ukraynalı bakanlar tarafından imzalanan Ukrayna tahıl anlaşmasıyla ilgili ABD’den açıklama geldi. Beyaz Saray sözcüsü Kirby Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekretere Guterres'i kutlayarak anlaşmanın başarısının Rusya'ya bağlı olduğunu kaydetti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den tahıl anlaşması açıklaması
Haberler / Dünya
23 Temmuz 2022 Cumartesi 08:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'li yetkililer, Türkiye’nin arabuluculuğunda Ukrayna ve Rusya tarafından Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde imzalanan tahıl anlaşmasından memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına Ukrayna'daki tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınmasına ilişkin anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri António Guterres'in katılımıyla dün Dolmabahçe Ofisi'nde imzalandı. Anlaşmayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov imzaladı.

DÜNYA BU ANLAŞMAYI İZLİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Bugünkü anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz. BM ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çabaları sayesinde Devlet Başkanı Putin'in savaşının etkilerini hissedenlere Ukrayna gıda ürünleri ulaştırılacak. Dünya, Rusya'nın bu anlaşmayı yerine getirme sözünü yerine getirmesinin sağlamak için süreci izliyor” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekretere Guterres'i kutlayarak anlaşmanın başarısının Rusya'ya bağlı olduğunu kaydetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve denizde uyguladığı blokaj, onlarca geminin Karadeniz'de mahsur kalmasına yol açarken milyonlarca ton tahılın da Odessa limanından çıkışı engellenmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime