ABD'den yeni Ukrayna adımı!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmesinde Zelenskiy’i ABD’nin Ukrayna’ya topçu ve gelişmiş roket sistemleri için mühimmat da dahil olmak üzere 1 milyar dolarlık güvenlik yardımı sağlayacağı konusunda bilgilendirdiğini ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'den yeni Ukrayna adımı!
Haberler / Dünya
16 Haziran 2022 Perşembe 06:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'nin Ukrayna'ya silah yardımları devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştüğünü ifade ederek, “Bu sabah Başkan Zelenskiy ile Rusya’nın Ukrayna’ya karşı devam eden acımasız savaşını görüştüm. ABD’nin, Rusya’nın saldırganlığı karşısında demokrasisini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunan Ukrayna’ya olan desteğini yineledim” dedi.

BIDEN: ZELENSKİY’İ BİLGİLENDİRDİM

Biden, “Başkan Zelenskiy’e ABD’nin Ukrayna’ya ek topçu ve kıyı savunma silahlarının yanı sıra Ukraynalıların Donbass’taki savunma operasyonlarını desteklemek için ihtiyaç duyduğu topçu ve gelişmiş roket sistemleri için mühimmat da dahil olmak üzere 1 milyar dolarlık güvenlik yardımı sağlayacağı konusunda bilgilendirdim” dedi.

Biden, Zelenskiy ile ABD Savunma Bakanı LIoyd Austin’in Belçika'nın başkenti Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ek uluslararası desteğin artırılmasına yönelik çabalarını da ele aldıklarını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime