ABD'li gazeteciden Zelenski için kritik iddia

ABD'li gazeteci Hersh, Polonya liderliğindeki bir grup ülkenin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye ihtilafı sonlandırma çağrısı yaptığını belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
ABD'li gazeteciden Zelenski için kritik iddia
Haberler / Dünya
17 Mayıs 2023 Çarşamba 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pulitzer ödüllü 85 yaşındaki Seymour Hersh, Substack platformunda yer verdiği haberinde Polonya liderliğindeki bir grup ülkenin gizli kapaklı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye ihtilafı sonlandırma çağrısı yaptığını açıkladı.

Hersh, “Grup, gizli bir şekilde Zelenski'yi, bunun için istifa etmesi gerekse de savaşı sona erdirmenin bir yolunu bulmaya ve ulusunu yeniden inşa etme sürecinin başlamasına imkan tanımaya çağırdı” ifadelerini kullandı.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) içinde bilinen verilere atıfta bulunulan makalede, ‘Zelenski’nin kıpırdamadığı’ ve aynı zamanda ‘komşularının’ desteğini kaybetmeye başladığı kaydedildi.

Bazı ABD istihbarat yetkililerine gizlice aktarılan bilgilere göre, Polonya liderliğindeki ülkeler grubunda ayrıca Macaristan, Litvanya, Estonya ve Letonya gibi ülkeler de yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime