AP Başkanı Metsola'dan "Rusya için özel mahkeme" çağrısı

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola, Rusya'nın işlediği suçlar nedeniyle hesap vermesi gerektiğini belirterek, "Kişileri bir masaya oturtmak ve bu mahkemenin kurulması için çözüm bulunması gerekiyor ve buna çağrıda bulunuyoruz, çağrıda bulunmaya da devam edeceğiz." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
AP Başkanı Metsola'dan
Haberler / Dünya
14 Şubat 2023 Salı 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metsola, Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits ile Brüksel'de bir araya geldi ve ikili görüşmenin ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na dair nihai amacın barış olduğunun altını çizen Metsola, "Hepimiz barış istiyoruz. Özgürlük ve adalet olmadan barış, barış değildir. Bu nedenle AP, büyük bir birlik içinde Ukrayna'ya karşı saldırı suçu için özel bir mahkeme kurulması çağrısında bulundu." ifadesini kullandı.

"ÖZEL BİR MAHKEME OLUŞTURMALIYIZ"

Letonya Cumhurbaşkanı Levits de Avrupa Birliği'nin AB birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkati çekerek, Avrupa ülkelerine daha hedef odaklı hareket etmesi çağrısında bulundu.

Rusya'nın suçları nedeniyle mahkeme kurulması fikrini desteklediklerini vurgulayan Levits, "Özel bir mahkeme oluşturmalıyız. Uluslararası toplum, bunu zaten daha önce Yugoslavya, Kamboçya örneklerinde yaptı. Bu nedenle Rusya örneğinde bunu yapmak artık çok daha gerekli." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime