Açıklama geldi! Rusya-Ukrayna savaşı ne zaman bitecek?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 6'ncı haftasında savaşın gidişatı ile ilgili dikkat çekici açıklamalar geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Açıklama geldi! Rusya-Ukrayna savaşı ne zaman bitecek?
Haberler / Dünya
8 Nisan 2022 Cuma 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna’yı işgal etme sürecinde dikkat çekici bir açıklama geldi. Savaşın altıncı haftasında Rus ordusunun yaralanmış ve hasar görmüş askeri güçlerini Ukrayna’nın doğusuna gönderdiği ortaya çıktı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, Rusya’nın yorgun ve darbe almış askerlerini Ukrayna’nın doğusuna gönderdiği belirtilirken, Ukrayna’nın da en hazırlıklı askeri güçlerinin Donbas bölgesini savunduğu belirtildi.

Bloomberg, “Savaşın 6 haftalık süreci Rusya’nın askeri operasyonu sürdürmesi konusunda ciddi sıkıntıları da ortaya çıkardı. Kremlin, savaştaki amacını azaltarak, Ukrayna’nın Donbas bölgesine odaklandı ve Donetsk ve Luhansk bölgelerini ele geçirirse 2014’te ilhak edilen Kırım’a bir koridor oluşturmayı planlıyor.

“MARIUPOL’E ODAKLANIYOR”

Ukrayna Devlet Başkanlığı’nın Özel Kalem Müdürü Yardımcısı Ihor Zhovkva da bölgede Ukrayna’nın savaşmaya hazır olduğunu söylerken savaşın biteceği tarih ile ilgili de bir açıklama Estonya’dan geldi…

Estonya İstihbarat Servisi’nin Genel Direktörü Mikk Marran, Rusya’nın savaşı 9 Mayıs’ta bitireceğini iddia etti.

Marran, Rusya’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyasını yendiği 9 Mayıs Zafer Günü için özel bir etkinlik hazırlamayı planladığını dile getirdi. Marran, “Putin, 9 Mayıs’tan önce bir tür zafer elde etmeye çalışıyor” dedi. Estonyalı yetkili, Putin’in Mariupol’ü ele geçirmek için odaklandığını ve bunu bir zafer olarak lanse edeceğini söyledi.

24 Şubat’tan beri Rusya, Karadeniz kıyısındaki Herson kenti haricinde ciddi bir toprak kazanımı elde etmedi. Çatışmaların devam ettiği Odessa kentinde Kiev’in kontrolü devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime