Almanya'da kritik Polonya açıklaması

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Polonya'nın ülkeye ilave NATO birliklerinin konuşlandırılmasına ihtiyacı olmadığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya'da kritik Polonya açıklaması
Haberler / Dünya
4 Temmuz 2023 Salı 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Polonya yönetimi düzenli olarak Varşova'nın, NATO'nun ülke sınırları içinde mümkün olduğunca çok sayıda askerini konuşlandırmasını talep ediyor.

Konuya ilişkin yorum yapan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Polonya'nın Rzeczpospolita gazetesine verdiği demeçte, "Polonya ordusu son derece etkili bir silahlı kuvvetlere sahip ve Ukrayna ile Baltık ülkelerine kapsamlı destek sağlıyor. Polonya ayrıca askeri potansiyelini önemli ölçüde artırma konusunda oldukça etkin bir şekilde çalışıyor" dedi.

Bakan, "Polonya'ya ilave Alman birliklerinin konuşlandırılmasına ihtiyaç duyulduğu izlenimini edinmedim" ifadelerini kullandı.

Kasım 2022'de Ukrayna'dan atılan bir füzenin Polonya'ya düşerek iki kişinin ölümüne yol açmasının ardından Berlin, Varşova'ya üç adet Patriot teklif etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime