Almanya enerji ithalatını sonlandırıyor

Alman hükümeti, Rusya'dan enerji ithalatını hızlı bir şeklide sonlandırma kararı aldı. Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği, Rus doğal gaz ithalatına olan bağımlılığı azaltmak için 'eylem planı' oluşturacak.
ABONE OL
Abone Ol
Almanya enerji ithalatını sonlandırıyor
Haberler / Dünya
25 Mart 2022 Cuma 14:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alman Ekonomi Bakanı yaptığı yazılı açıklamada "Bu yılın ortalarında, Rusya'nın Almanya'ya olan petrol ihracatı yarı yarıya azalmış olacak. Yıl sonuna kadar ise hemen hemen hiç alınmayacak." denildi.

Euronews Türkçe'deki habere göre, sonbahara kadar Rusya'dan kömür ithalatının sonlandırılacağı, doğal gaz konusunda ise Almanya'nın 2024 ortalarında 'büyük oranda' kendi kendine yetecek konuma geleceği kaydedildi.

Çarşamba günü Brüksel'e gelen ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus petrol ve doğal gaz ithalatını azaltması için Avrupa Birliği nezdindeki görüşmeleri sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği, Rus doğal gaz ithalatına olan bağımlılığı azaltmak için 'eylem planı' oluşturacak.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime