BM'den tepki çeken Kuzey Kore kararı!

BM, çatısı altında faaliyet gösteren ve dünyada silahsızlanma grubunun başkanlığını Kuzey Kore devraldı. Kuzey Kore’nin BM Silahsızlanma grubunun başkanlığına geçmesi ise büyük eleştirilere yol açtı.
ABONE OL
Abone Ol
BM'den tepki çeken Kuzey Kore kararı!
Haberler / Dünya
4 Temmuz 2022 Pazartesi 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında faaliyet gösteren ve dünyada silahsızlanma anlaşmaları imzalamayı amaçlayan silahsızlanma grubunun başkanlığını Kuzey Kore devraldı.

2022 yılının başından bu yana 6'sı kıtalararası olmak üzere 23 balistik füze deneyen Kuzey Kore’nin BM Silahsızlanma grubunun başkanlığına geçmesi ise büyük eleştirilere yol açtı.
Pyongyang yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden'in komşuları Güney Kore ve Japonya'yı ziyaretinin hemen ardından geçtiğimiz hafta birkaç füze denemesi yapmıştı.

BM, Kuzey Kore'nin balistik ve nükleer silah denemelerini yasaklamış ve önceki testlerin ardından katı yaptırımlar uygulamıştı.

TEPKİ GELDİ
Kuzey Kore’nin en az önümüzdeki üç hafta foruma başkanlık edeceği belirtilirken, açılış oturumunda, çoğu Pyongyang'a karşı yaptırım uygulayan Batılı devletler, Kuzey Kore'nin bu yılki saldırganlığını kınayan ortak bir bildiri yayınladı.

Yaklaşık 50 ülke, nükleer silahları olan bir otoriter rejime sahip Kuzey Kore'nin dünyanın en önemli silahsızlanma forumlarında birine 3 hafta boyunca başkanlık yapacak olmasına tepki gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime