Balon krizi sonrası ilk görüşme: Blinken'den uyarı üstüne uyarı

Balon krizinin ardından ABD ile Çin arasında ilk temas gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi'ye ABD'nin tepkisini aktardığı bildirildi.
ABONE OL
Abone Ol
Balon krizi sonrası ilk görüşme: Blinken'den uyarı üstüne uyarı
Haberler / Dünya
19 Şubat 2023 Pazar 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Casus balon" krizinin ardından ABD ile Çin arasında ilk temas gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi'ye ABD'nin tepkisini aktardığı bildirildi.

"SORUMSUZCA EYLEM"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çin'in en üst düzey dış politika yetkilisi Vang Yi ile Münih'teki buluşmasında Blinken'in, "ABD karasal hava sahasında Çin'in yüksek irtifa gözetleme balonuyla ABD egemenliğinin ve uluslararası hukukun kabul edilemez ihlaline doğrudan değindiği ve bu sorumsuz eylemin bir daha asla gerçekleşmemesi gerektiğini vurguladığı" belirtildi.

ÇİN'E RUSYA UYARISI

Price, Blinken'ın, "Ukrayna'ya karşı yürüttüğü acımasız savaş konusunda, Çin'in Rusya'ya maddi destek veya sistemik yaptırımlardan kaçınması için yardım sağlamasının sonuçları"yla ilgili de uyarıda bulunduğuna değindi.

KUZEY KORE'NİN FÜZE DENEMELERİNE TEPKİ

Açıklamada Dışişleri Bakanı'nın, Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen uluslararası balistik füze denemesini ise "yapılan son istikrarsızlaştırma eylemi" olarak kınadığı ve "sorumlu güçlerin bu tür önemli uluslararası meydan okumalara tepki vermesi gerektiğini söylediği" vurgulandı. Blinken'in, ABD'nin uzun süredir devam eden "Tek Çin" politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını yinelediği, Tayvan Boğazı boyunca barış ve istikrarı korumanın öneminin altını çizdiği kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime