Biden'ın Kovid testi pozitif çıktı

Beyaz Saray, 79 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid testinin pozitif sonuçlandığını duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Biden'ın Kovid testi pozitif çıktı
Haberler / Dünya
21 Temmuz 2022 Perşembe 18:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Kovid testi pozitif çıkan ABD Başkanı Joe Biden'ın 'tam aşılı olduğunu, iki destekleyici dozu yaptırdığını, çok hafif semptomlar gösterdiğini ve (Pfizer'in geliştirdiği antiviral ilaç) Paxlovid almaya başladığını' açıkladı.

Açıklamada "Başkan Biden, Beyaz Saray'da kendini tecrit edecek ve bu süre zarfında tüm görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edecek. Beyaz Saray çalışanları ile bu sabah telefonla temas halindeydi. Bu sabah Beyaz Saray'da planladığı toplantılara konutundan telefon ve Zoom aracılığıyla katılacak. Testi negatif çıktığında yüz yüze çalışmaya geri dönecek" denildi.

 

 

Biden'ın tüm yakın temaslılarına Kongre üyeleri ve gazeteciler dahil olmak üzere uyarı niteliğinde bilgi vereceğini ve şeffaflık adına Başkan'ın sağlık durumu hakkında kamuoyuna günlük bilgilendirme yapacağını belirten Beyaz Saray, Biden'ın salı günkü testinin negatif sonuçlandığını aktardı.

ABD Başkanı'nın sağlığı daha dün iklim değişikliğiyle ilgili bir konuşma sırasında 'petrol kaynaklı kirliliğin sonucu olarak kansere yakalandığını' söylemesiyle manşetlere çıktı. Ardından Beyaz Saray'dan 'Biden'ın lokalize, melanoma olmayan cilt kanseri geçirmiş olmasına atıf yaptığı, doktorunun bunu gençliğinde güneşte geçirdiği zamana bağladığı' izahatı geldi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime