Bir çocuğun dramı: Kevok

Suriye iç savaşında ailesini kaybeden Halepli bir çocuğun Urfa’da devam eden trajik hikayesini anlatan kısa film "Kevok" izleyicilerden tam not aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Bir çocuğun dramı: Kevok
Haberler / Kültür
4 Mayıs 2017 Perşembe 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yönetmen ve yapımcılığını Harran Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Sedat Benek ile Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalında yüksek lisans yapan Sinan Arıkan’ın yaptığı kısa film, önce 11 Nisan 2017’de yapılan Lions 8. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 222 aday film arasında finale kaldı.

Ailesini kaybeden Halepli Diyar’ın sevgi boşluğunu güvercinlerle gidermesini anlatan film son olarak Vergi Müfettişleri Vakfı Kısa Film Yarışmasında da dereceye girdi ve mansiyon aldı.

Küçük Diyar, Suriye iç savaşında anne ve babası da dahil aile fertlerinin tamamını kaybeder. Diyar’ın yanı sıra filmde bir de Zerga Nine vardır. 40 yıl önce Halep’ten (Suriye’den) Urfa’ya (Türkiye’ye) berdel ile gelin gelen Zerga nine Diyar’ın yeni ailesi olur. Zerga Nine torunu Diyar ile birlikte mağarada yaşarlar. Diyar bu sırada güvercinlerle tanışır.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime