Çarpıcı iddia: Türkiye, İsveç ve Finlandiya'yı engelledi!

Spiegel online haber sitesi Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya başvurmak için yapacağı görüşmeleri şimdilik bloke ettiğini yazdı.
ABONE OL
Abone Ol
Çarpıcı iddia: Türkiye, İsveç ve Finlandiya'yı engelledi!
Haberler / Dünya
18 Mayıs 2022 Çarşamba 23:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Spiegel Online haber sitesi Alman Haber Ajansı DPA’ya dayandırarak verdiği haberinde Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi için başlatılacak görüşmeleri engellediğini yazdı. Türkiye’nin engellemesi dolayısıyla NATO, giriş sürecini başlatmak için karar alamadı. Farklı Alman gazetelerinden bu iki ülkenin NATO’ya giriş sürecinin başlatılmasının Türkiye tarafından engellendiği yazıldı.

İsviçre ve Finlandiya Pazartesi günü NATO’ya girmek için resmi başvuruda bulunmuştu. NATO konseyi bu başvuru ile görüşmeleri başlatabiliyor. Ancak Türkiye başvuru ile ilgili üyeler arasında yapılan toplantıda güvenlik endişelerini dile getirdi ve görüşmeleri başlatılmasına izin veremeyeceğini beyan etti.

İsmi açıklanmayan bir NATO yetkilisi bu görüşmeler hakkında açıklama yapmazken NATO Genel Sekretesi Jens Stoltenberg’in sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi için kararlı olduğunu söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime