Çin'den kritik Ukrayna açıklaması: Taraf değiliz

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile yaptığı telefon görüşmesinde Çin, Ukrayna krizinde bir taraf değil ancak biz ne seyirci kaldık ne de ateşi körükleyeceğiz. Biz, barışı ve müzakereleri teşvik etme konusunda her zaman kararlı ve ısrarcı olduk dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Çin'den kritik Ukrayna açıklaması: Taraf değiliz
Haberler / Dünya
18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada dün, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede Macar Bakan Szijjarton’un, Ukrayna’daki durum da dahil olmak üzere Avrupa ve Macaristan’daki mevcut durumdan bahsettiği ifade edilirken, Yi’nin de Ukrayna’daki krizin sadece Avrupa’yı etkilemediğini, olumsuz etkilerinin tüm dünyaya yayıldığını söylediği kaydedildi.

ÇİN'DEN KRİTİK AÇIKLAMA

Yi, “Çin, Ukrayna krizinde bir taraf değil ama biz ne seyirci kaldık ne de ateşi körükleyeceğiz. Biz, barışı ve müzakereleri teşvik etme konusunda her zaman kararlı ve ısrarcı olduk. Ukrayna krizinden alınan dersler derin ve tüm taraflarca ciddi olarak öğrenilmeye değerdir. Kalıcı barış ve güvenliği sağlamak için uzun vadede tüm taraflar dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik çerçevesi oluşturmayı tartışmalıdır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime