Çipras'tan Erdoğan'a Türkçe yanıt!

Yunanistan'a Yunanca mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yunanistan ana muhalefet lideri Çipras'tan Türkçe yanıt geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Çipras'tan Erdoğan'a Türkçe yanıt!
Haberler / Dünya
10 Haziran 2022 Cuma 06:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a karşı Yunanca mesaj paylaşmasının ardından Yunanistan ana muhalefet lideri Aleksis Çipras'tan Türkçe yanıt geldi. 

Erdoğan, Twitter'dan paylaştığı Yunanca mesajında, "Yunanistan’ı, tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Türkiye, Ege’deki haklarından vazgeçmeyeceği gibi adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendisine tanıdığı yetkileri gerektiğinde kullanmaktan da geri durmayacaktır” diye yazdı. 

TÜRKÇE YANIT GELDİ
Erdoğan'a cevap veren Çipras, Türkçe mesajında "Yunanistan egemenliğini her türlü tehdide karşı koruyacaktır. O halde kışkırtmalara son verelim ve uluslararası hukuk temelinde diyaloğa geri dönelim. Hepimizin karşı karşıya olduğu ekonomik krize cevap aşırı milliyetçilik değildir" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime