D&R’a açılan soruşturmanın arkasında kim var?

Doğan Müzik Kitap Mağazacılık ve Pazarlama AŞ’ye (D&R) Rekabet Kurulu’nca soruşturma açılması yayıncılar arasında gündemin ilk sırasında... İddialara göre, soruşturmanın arkasında Turkuvaz Grubu var.
ABONE OL
Abone Ol
D&R’a açılan soruşturmanın arkasında kim var?
Haberler / Kültür
14 Temmuz 2017 Cuma 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kültürservisi’nden Aslı Uluşahin’in haberine göre, Rekabet Kurulu’nun D&R’a yönelik “Yaptığı sözleşmelerle piyasaya yeni girecek teşebbüsleri engellemek ve rakip teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı” iddiasıyla açtığı davanın arkasında Turkuvaz Grubu olabilir.

D&R’a açılan davaların AVM'lerdeki kitap satış noktalarıyla ilgili olduğu konuşuluyor. D&R’nın faaliyet gösterdiği AVM’lerde başka kitabevlerinin faaliyet göstermesini zorlaştırıcı anlaşmalar yapıldığı söyleniyor. Bu iddialarla ilgili soruşturmanın yeni açılmasının ardında ise ‘piyasaya yeni giren’ bir kitap satış mağazasının olduğu öne sürüldü. Kitap satış mağazasının ismi, TveK (Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye A.Ş.).

Mağaza, FETÖ soruşturması kapsamında Kaynak Holding’in el konulan mal varlıklarının Turkuvaz Grubu’na devredilmesiyle kuruldu. 145 mağazası olan NT Mağazaları’nın yerine kurulan mağazanın D&R ile rekabet edebilir duruma gelmesi için, D&R’a soruşturma açıldığı konuşuluyor.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Misafir
 31 Temmuz 2018 Salı 15:31
İş bilmezleri görev yaptırıldığı bir site aynı yanlışı defalarca yapabilen basiretsiz bir depo görevlisi kitap aldığıma bin pişman oldum Tommiks gibi içeriği yormadan bir kitabı bile sadece kaçıncı cilt olduğuna bakıp doğru sayıyı yallayamayan bir ekibin iş bulmuş çalışan olması ilginç .Bilgilerinize

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime