Denizden ilk gıda yardımı Gazze'ye ulaştı

Dünya Merkez Mutfağı (WCK) koordinasyonunda aralarında su, taze meyve ve sebzenin de bulunduğu 200 ton gıda malzemesiyle Güney Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılan Open Arms gemisi, dün Gazze kıyılarına ulaştı.
ABONE OL
Abone Ol
Denizden ilk gıda yardımı Gazze'ye ulaştı
Haberler / Dünya
16 Mart 2024 Cumartesi 16:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Güney Kıbrıs'ın Larnaka Limanı'ndan Dünya Merkez Mutfağının (WCK) koordinasyonunda 200 ton su, taze meyve, sebze dahil gıda ile ayrılan Open Arms gemisi, yanında yüzdürdüğü mavna ile dün Gazze kıyılarına ulaştı.

Sivil toplum kuruluşları, diğer taraftan Gazze sahilinde İsrailli yetkililerle birlikte geçici iskele çalışmaları yürüttü ve böylece gıda yardımı, dün akşam karaya boşaltıldı. WCK ilk pilot seferin başarılı olduğunu ve ikinci gemiyi yüklemeye başladıklarını duyurdu.

YÜZLERCE TON GIDA GÜNEY KIBRIS'TAN YOLA ÇIKIYOR

Türkiye’deki 6 Şubat depremlerinde bölgeye birçok mutfak açan Şef Jose Andres'in kurduğu WCK, ulaştırdıkları insani yardımla milyonlarca öğün yemeğin Gazzelilere sunulacağını belirterek "WCK, bugün erken saatlerde deniz yoluyla gelen yaklaşık 200 ton pirinç, un, protein ve daha fazlasını boşaltıyor. Bu sevkiyat, karaya boşaltılırken aynı zamanda ikinci gemimiz de yüzlerce ton gıdayla Güney Kıbrıs'tan yola çıkmaya hazırlanıyor" dedi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fontelles, iki sivil toplum kuruluşuna üstün gayretleri için teşekkür ederek “Karanlık zamanlarda bir umut ışığı olan bu insanlık eylemi için Dünya Merkez Mutfağı’na teşekkür ediyorum. Açlığın yayılmasını önlemek için insani yardımın Gazze'ye hızla ve mümkün olan her yolla, özellikle de kara yoluyla ulaşması gerekiyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime