Devlet Başkanı Lula eleştirmişti: Brezilya'da ordu komutanı görevden alındı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, bazı ordu mensuplarının Bolsonaro destekçileri tarafından düzenlenen olaylara izin verdiğini açıkça söylemesinin ardından ordu komutanını görevden aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Devlet Başkanı Lula eleştirmişti: Brezilya'da ordu komutanı görevden alındı
Haberler / Dünya
22 Ocak 2023 Pazar 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Brezilya Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesi, ordu komutanı olan Julio Cesar de Arruda'nın görevinden alındığını bildirdi. Yerine Güneydoğu Askeri Komutanlığı Başkanı General Tomas Miguel Ribeiro Paiva getirildi.

BAŞKAN LULA ORDUYU ELEŞTİRMİŞTİ

Görevden alma konusunda kamuoyuna açıklama yapmayan Lula, Brasilia'da Savunma Bakanı Jose Mucio, Rui Costa ve yeni ordu komutanı ile bir araya geldi. Daha sonra gazetecilere konuşan Bakan Mucio, 8 Ocak ayaklanmasının ordunun üst kademelerinde "güven düzeyinde bir kırılmaya" neden olduğunu ve hükümetin bir değişikliğe ihtiyaç olduğuna karar verdiğini söyledi.

Son haftalarda, eski başkan Jair Bolsonaro'nun destekçilerinin Bolsonaro'yu görevde tutmak amacıyla hükümet binalarını basıp kamu mallarını tahrip etmesi sonrasında Lula, orduyu eleştirmişti. Lula, Arruda'dan hiç bahsetmese de, orduda kesinlikle ayaklanmanın çıkmasına izin veren insanlar olduğunu kamuoyu önünde birkaç kez söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime