Dubai alkollü içkilerde vergiyi kaldırdı

Dubai pazar günü şeyhlikteki alkol satışlarına uygulanan yüzde 30 vergiyi kaldırdı ve gerekli likör lisanslarını ücretsiz hale getirerek yönetici ailesinin emirlik turizmini daha da artırmak için uzun süredir devam eden bir gelir kaynağından vazgeçti.
ABONE OL
Abone Ol
Dubai alkollü içkilerde vergiyi kaldırdı
Haberler / Dünya
2 Ocak 2023 Pazartesi 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dubai’nin devlete bağlı iki alkol perakendecisi tarafından yapılan ani yılbaşı duyurusu, görünüşe göre iktidardaki Al Maktoum Ailesi'nden gelen bir hükümet kararnamesinden geldi. Ancak hükümet yetkilileri kararı hemen kabul etmedi ve Associated Press’in sorularını yanıtlamadı. 

İÇKİ DÜZENLEMELERİ KADEME KADEME GEVŞETİLDİ

Ancak bu, artık ramazan ayında gündüz saatlerinde alkol satan ve koronavirüs pandemisinin başlangıcında tecrit sırasında eve teslimat sağlamaya başlayan şeyhlikte içkiyle ilgili düzenlemelerin yıllarca gevşetilmesinin ardından geldi. 

"EMİRLİĞİN YAKLAŞIMI KAPSAYICI"

Daha geniş Emirates Group’un bir parçası olan alkol distribütörü Maritime and Mercantile International (MMI) yaptığı açıklamada duyuruyu yaptı. MMI’den Tyrone Reid, “100 yılı aşkın bir süre önce Dubai’deki operasyonlarımıza başladığımızdan beri, emirliğin yaklaşımı herkes için dinamik, hassas ve kapsayıcı olmaya devam etti. Yakın zamanda güncellenen bu düzenlemeler, Dubai ve BAE’de alkollü içeceklerin güvenli ve sorumlu bir şekilde satın alınmasını ve tüketilmesini sağlamaya devam etmede etkili” dedi. (Dünya)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime