Elektrikli scooterlar yasaklandı

Paris’te trafikte tehlikeli olduğu tartışılan elektrikli scooterların kullanımının yasaklanması için referandum düzenlendi. Referandumun ardından elektrikli scooterların kullanımı yasaklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Elektrikli scooterlar yasaklandı
Haberler / Dünya
3 Nisan 2023 Pazartesi 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Paris’te çok sayıda insanın ölmesi ve yaralanmasına sebep olan elektrikli scooterlar için uzun zamandır süren tartışma vardı. Kaldırımda ve yayaların arasında saatte 27 km hıza çıkarak kullanılan scooterlar kentte büyük endişe yaratıyordu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, elektrikli scooterları kullananlar genellikle kask takmıyordu ve 12 yaşındaki çocuklar yasal olarak elektrikli scooter kiralayabiliyordu.

Son olarak 2021'de 31 yaşındaki İtalyan bir kadın, iki kişiyi taşıyan bir elektrikli scooterın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

"SEÇMENLERİN KARARINA SAYGI DUYUYORUM"

Yıllardır tartışılan konu nedeniyle dün şehirde referandum düzenlendi. Düzenlenen referanduma 1,38 milyon kişiden yaklaşık 103 bin kişi katıldı. Bunlardan 91 bin 300'den fazlası elektrikli scooterların yasaklanmasını istedi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da referandumda oy kullanırken "Seçmenlerin kararına saygı göstermeye kararlıyım. Zaten 10 dakikası 5 euro olan bir uygulamaydı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime