Emmanuel Macron: Bolluk devri sona erdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'bolluk devri'nin sona erdiğini söyleyerek ülkesinin karşı karşıya olduğu dönemi 'fedakarlık çağı' diye niteledi.
ABONE OL
Abone Ol
Emmanuel Macron: Bolluk devri sona erdi
Haberler / Dünya
24 Ağustos 2022 Çarşamba 21:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "bolluk devrinin sona erdiğini" savunarak bunlara karşı hükümete birlik olma çağrısında bulundu ve ülkenin "fedakarlık çağı"yla karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

Ülkenin geleneksel Ağustos tatilinden sonra ilk kabine toplantısının başında konuşan Macron, iklim değişikliğinin ve "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının yarattığı istikrarsızlığın" damgasını vurduğu bu dönemin "bolluk döneminin sonu" anlamına geldiğini savundu.

"FEDAKARLIK" ÇAĞI

Macron, Fransa'nın karşı karşıya olduğu yeni dönemin "fedakarlıklar" çağı olduğunu ileri sürdü.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın bu konuşması enerji fiyatlarında keskin artışın beklendiği, halkın enflasyonla mücadele ettiği bir dönemde "zorlu kışa hazırlık" konuşması olarak yorumlandı.

Macron "Bolluğun sonu, pervasızlığın sonu ve kibrin sonu olarak sunduğum bu genel bakış, nihayetinde yurttaşlarımızın çok fazla endişe duymasına yol açabilecek, içinden geçtiğimiz bir taşma noktası" dedi.

Macron "Bunun karşısında görevlerimiz var, bunlardan birincisi kıyamet tellallığı yapmadan açık ve net konuşmak" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime