Esad'dan sonra Suriyeli bakan da, Türkiye ile normalleşme için aynı şartı sundu

Ankara-Şam ilişkilerindeki sürece dair konuşan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin, Suriye'deki askeri varlığını sona erdirmeden iki ülke arasında normal bağların kurulmasından söz edemeyeceklerini vurguladı.
ABONE OL
Abone Ol
Esad'dan sonra Suriyeli bakan da, Türkiye ile normalleşme için aynı şartı sundu
Haberler / Dünya
15 Ocak 2023 Pazar 14:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara ve Şam yönetimi Moskova'da, 2011'den beri ilk kez bakanlar seviyesinde bir görüşme gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen ilk temasın ardından konuşan Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye-Türkiye-Rusya arasında planlanan görüşmelerin sonuç vermesi için Türkiye’nin operasyonlara son vermesi gerektiğini söylemişti.

BAKAN DA AYNI VURGUYU YAPTI

Ankara-Şam ilişkilerindeki 'normalleşme' sürecine ilişkin Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad açıklamalarda bulundu. Şam'ı ziyaret eden İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir basın toplantısı düzenleyen Mikdad, Türkiye'nin, Suriye'deki askeri varlığını sona erdirmesi gerektiğini söyledi. Suriyeli bakan, "Bu gerçekleşmeden Türkiye ile normalleşmeden söz edemeyiz” ifadelerini kullandı.

"ANLAŞMAZLIKLARIN NEDENLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK LAZIM"

Mikdad, şöyle devam etti: “Türkiye tarafıyla yapılacak herhangi bir görüşme, Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi, işgalin sona erdirilmesi ve teröre desteğin durdurulmasına bağlı. Cumhurbaşkanı Esad ile Erdoğan arasındaki görüşmeden önce anlaşmazlıkların nedenlerinin ortadan kaldırılması şart." (Reuters)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime