Euro Bölgesi'nde yeni enflasyon rekoru

Rusya yaptırımları nedeniyle enerji ve gıda fiyatlarındaki yükseliş durdurulamazken, euro kullanan 19 AB ülkesinde enflasyon haziranda yüzde 8.6'ya çıkarak yeni bir rekor kırdı. Mayıs ayında enflasyon oranı yüzde 8.1'di.
ABONE OL
Abone Ol
Euro Bölgesi'nde yeni enflasyon rekoru
Haberler / Dünya
1 Temmuz 2022 Cuma 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa Birliği'nin (AB) istatistik kurumu Eurostat, enflasyonun euro için kayıt tutulmaya başlanıldığı 1997'den beri en yüksek seviyeye ulaştığını duyurdu.

Euro kullanan 19 AB ülkesinde mayıs ayında yüzde 8.1'e çıkan enflasyon, haziranda yüzde 8.6'ya fırladı.

Haziranda enerji fiyatları yüzde 41.9, gıda, alkol ve tütün fiyatları yüzde 8.9 artarken, bunun mayıstakinden daha hızlı bir yükseliş olduğu belirtildi.

Giyim, beyaz eşya, araba, bilgisayar ve kitap gibi malların fiyat artışları yüzde 4.3 ile hizmet fiyatlarındaki artış yüzde 3.4 ile hemen hemen istikrarlı seyretti.

Enflasyonun geçen yıldan beri girdiği aylık rekor kırma eğilimi, Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna operasyonuna karşı devreye sokulan yaptırımlardan beri keskin tırmanış gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime