Eva Kaili tahliye edildi

Belçika'da yürütülen Avrupa Parlamentosu bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında cezaevinde kalan son tutuklu eski başkan yardımcısı Eva Kaili şartlı tahliye edildi. Kaili ev hapsine alınacak.
ABONE OL
Abone Ol
Eva Kaili tahliye edildi
Haberler / Dünya
14 Nisan 2023 Cuma 16:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kaili,Belçika'daki Haren hapishanesinde dört aydan fazla süredir tutuklu kalmıştı ve artık evinde elektronik gözetim altında olacak.

Eva Kaili, Qatargate skandalı soruşturmasında beş siyasetçiden biri olarak suçlanmıştı ve suçlamaların arasında suç örgütüne üyelik,yolsuzluk ve kara para aklama bulunuyor.

Şu ana kadar diğer suçlananlar serbest bırakılırken, Kaili tutuklu kalmaya devam etmişti.

Soruşturmada gözaltına alınan ve tutuklananların hepsi elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulmask üzere tahliye edildi. Cozzollino da hala Napoli'de ev hapsinde tutuluyor. 

Soruşturmayı yürüten Belçika makamları,bazı AP milletvekilleri ve çalışanlarını,rüşvet karşılığında nüfuzlarını kullanarak başka ülkeler adına AP'deki ekonomik ve siyasi karar alma mekanizmalarına etki etmekle suçluyor.Suçlamalarda adı geçen Katar ve Fas iddiaları reddediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime