Fikret Otyam, şiirle türküyle anıldı

Türkiye’nin ünlü ressamlarından, gazeteci-yazar Fikret Otyam ölümünün 2’nci yıldönümünde anıldı.
ABONE OL
Abone Ol
Fikret Otyam, şiirle türküyle anıldı
Haberler / Kültür
10 Ağustos 2017 Perşembe 03:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gazetemizde uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki röportajları yayımlanan gazeteci-yazar ve ressam Fikret Otyam, ölümünün 2’nci yıldönümünde şiirlerle, baraklar ve bozlaklarla anıldı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Otyam’ın eşi Filiz Otyam ve Belediye Başkanı Ümit Uysal, Fikret Otyam’ı sevgiyle saygıyla anmaya, savunduğu değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Fikret Otyam’ın yakın dostları şair Şükrü Erbaş ve Doç. Dr. Atilla Erdem programa konuşmacı olarak katıldı. Programda; Otyam’ın sevdiği türküler Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, İlke Türkdoğan ve İlyas Şimşek tarafından seslendirildi. İlke Türkdoğan bağlamasıyla Şükrü Erbaş’a şiirlerinde eşlik etti. Ezgü, “Muratpaşa, Maltepe ve Hacıbektaş Belediyelerinin katkılarıyla Fikret ağabeyin kimliğinde sanat yaşıyor. Sanatın olmadığı toplumlarda, insanlar duyguları kör olur, gaddar oluyorlar. Yaşasın sanat” dedi.

Fikret Otyam’ı ‘Ortadoğu kuraklığında Anadolu’da ortaya çıkan değişimi, Anadolu’da ortaya çıkan modernizmi, Atatürk Türkiyesi’ni çok iyi anlayan ve anlatan muhteşem bir insandı’ diye anlatan Belediye Başkanı Ümit Uysal şöyle devam etti: “Gerek röportajlardan oluşan kitaplarında gerekse de resimlerinde hep Anadolu ve insan sevgisini ifade etti. Bir insan düşünün ki bütün hayatını bir ülkenin bütünlüğü için harcıyor. Ülkenin bütün insanlarını kucaklamak için harcıyor. Vefat ettiğinde o ülkeyi temsil eden resmi makamlarından hiçbirisi cenazesinde yok. Bunun gibi bir yabancılaşma olabilir mi?”

Fikret Otyam’ı sevgiyle saygıyla anmaya, savunduğu değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Uysal, Antalya’da önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde açılan Demirciler İçi Çarşısı’ndaki müzeden ‘Otyam’ adının değiştirilmesine dikkat çekerek, “Eğer düşünceleriniz evrensel ve bir standartta ise; bir Fikret Otyam’dan kaçsanız, 300-500 sene önceki başka bir Fikret Otyam’a yakalanıyorsunuz” dedi.

“40 yıllık eşim, yoldaşım sevgilim, değerli Fikret Otyam gideli 2 yıl oldu” diyerek kalabalığa seslenen Filiz Otyam, kısa ama duygusal bir konuşma yaptı. Otyam, “Yaşamı boyunca hep çalıştı ve üretti. Günlük gazetelerde binlerce köşe yazısı yazdı. Ülkemize ışık tutan karelerce fotoğraf çekti. Kendi deyimi ile sayısız tual boyadı. Kırktan fazla kitap yayımladı. Çalışmaları hep çok sevdiği halkı ve ülkesi üzerine idi. Onların dertlerini yazdı çizdi fotoğrafladı. Gerektiğinde TBMM’ye kadar taşıyarak gensoru verilmesini, hükümetin çözüm üretmesini sağladı. Her sonuç aldığında da çok mutlu oldu. Artık hepsi bitti. Fikret arkasında az kişiye nasip olan tertemiz bir isim bıraktı. Bugün onun adını ve bıraktıklarını korumak, Onu benim kadar tanıyan seven dostlarımızla birlikte hepimize, bize düşüyor. Bu desteğinize güveniyorum, biliyorum ki yalnız değilim” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime