Fimlandiya'dan iade açıklaması: "Türkiye güncel bir liste vermedi"

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Liste verip, '130 civarında teröristi bize vermeniz lazım' dedik, yapamadılar" açıklamasına yanıt vererek, Türkiye'nin kendilerine güncellenmiş bir iade listesi göndermediğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Fimlandiya'dan iade açıklaması:
Haberler / Dünya
17 Ocak 2023 Salı 15:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, NATO üyelikleri konusunda Türkiye'nin kendilerine güncellenmiş bir iade listesi göndermediğini söyledi.

"BİR TEPKİYDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "130 civarında teröristleri bize vermeniz lazım dedik. Maalesef yapamadılar" açıklamasını değerlendiren Haavisto, bunun 'Stockholm'deki kuklalı Erdoğan protestosuyla' ilgili olduğunu kaydetti. Euronews'te yer alan habere göre; Finlandiya Radyosu Yle'ye konuşan Haavisto, "Bu kesinlikle son birkaç gündür yaşanan olaylara bir tepkiydi" dedi.

"BUNLAR MAALESEF BUNU YAPAMADILAR"

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda, "Meclis'ten bunun geçmesi için her şeyden önce 100'ü aşkın 130 civarında, listeleri de verip, bu teröristleri bize vermeniz lazım dedik. Bunlar maalesef bunu yapamadılar" ifadesini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime