Haftada 4 gün çalışma başarılı oldu mu? Kaç ülke geçti?

Covid-19 nedeniyle uygulanan karantina önlemleriyle birlikte dört günlük çalışma haftası dünyanın birçok ülkesinde yaygınlaşıyor. Peki bu uygulama başarılı oldu mu?
ABONE OL
Abone Ol
Haftada 4 gün çalışma başarılı oldu mu? Kaç ülke geçti?
Haberler / Dünya
31 Mart 2022 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Korona virüs pandemisiyle birlikte daha yüksek sesle dile getirilmeye başlanan dört günlük çalışma haftası konusu dünyadaki birçok ülke tarafından benimsenmeye başladı.

Çalışanların aynı maaşı, iş verenlerin de değişmeyen çalışma saatiyle aynı verimi aldıkları sistem olarak birçok ülke tarafından uygulamaya konan dört günlük çalışma haftası gün geçtikçe yayılacak gibi görünüyor.
Çalışan üretkenliğinin ve iş-yaşam dengesinin geleceği olarak görülen dört günlük çalışma haftasının savunucuları, uygulandığında çalışan memnuniyetinin ve üretkenliğin de arttığını öne sürerken, Avrupa'daki işçi sendikaları hükümetlere dört günlük çalışma haftasını uygulamaya çağırıyor.

HANGİ ÜLKELER GEÇTİ?
Geçtiğimiz ay, Belçikalı çalışanlar, dört günlük çalışma hastasına maaş kaybı olmadan geçmeye hak kazandı.

Ülkede çalışanlar haftada dört veya beş gün çalışıp çalışmayacaklarına kendileri karar verebilecekken, çalışma saatlerinde herhangi bir azalma olmayacak.
Belçika Başbakanı Alexander de Croo, anlaşmanın Belçika'nın katılığıyla bilinen işgücü piyasasını daha esnek hale getirmeye yardımcı olacağını ve insanların aile hayatlarını kariyerleriyle birleştirmelerini kolaylaştıracağını umduğunu söyledi.

Croo, yeni modelin daha dinamik bir ekonomi yaratması gerektiğini de sözlerine eklerken, "Amaç, insanlara ve şirketlere çalışma saatlerini düzenleme konusunda daha fazla özgürlük vermektir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime