IŞİD lideri el-Kureyşi öldürüldü

IŞİD, liderleri Iraklı Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin "Allah'ın düşmanlarıyla savaşırken" öldürüldüğünü duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
IŞİD lideri el-Kureyşi öldürüldü
Haberler / Dünya
30 Kasım 2022 Çarşamba 21:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), liderleri Iraklı Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin "Allah'ın düşmanlarıyla savaşırken" öldürüldüğünü duyurdu. 

IŞİD sözcüsü, yayınladığı sesli bir mesajda "Müslümanların yeni halifesi" olarak tanımladığı liderlik rolüne Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi'nin atandığını duyurdu.

DETAY PAYŞLAŞILMADI

Grubun sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir, yayınladığı sesli mesajında Iraklı liderlerinin nasıl öldüğüne dair detay paylaşmadı. 

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin 2014'te Irak ve Suriye'de 'halifelik' ilan ettikten sonra Ekim 2019'da İdlib'deki bir ABD operasyonunda öldürülmesinin ardından örgütün lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi olmuştu.

Bağdadi'nin yerine geçen Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi ise şubat ayında ABD özel kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeybatısında düzenlediği bir operasyonda öldürülmüştü. Yeni liderin Ebu Hasan el-Haşimi el Kureyşi olduğu açıklanmıştı.

Kureyşi'nin, geçtiğimiz mayıs ayında Türkiye'de yakalandığı öne sürülmüştü. Fransız haber ajansı AFP, haberi üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırmıştı. Ancak iddia resmi kaynaklardan teyit edilmemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime