İngiltere'de başbakanlık yarışı heyecanı

Boris Johnson'ın istifasının ardından Muhafazakar Parti lideri ve ülkenin yeni başbakanını belirlemek üzere bugün yapılan oylamada aday sayısı 8’den 6'ya düştü. Oylamada eski Maliye Bakanı Rishi Sunak 88 oy ile birinci sırada yer aldı.
ABONE OL
Abone Ol
İngiltere'de başbakanlık yarışı heyecanı
Haberler / Dünya
14 Temmuz 2022 Perşembe 13:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere’de Muhafazakar Parti milletvekilleri, başbakan ve Muhafazakar Parti liderliği seçiminde ikinci turda oy kullanacak.

İlk turda yarışan 8 adaydan Nadhim Zahawi 25 oy, Jeremy Hunt ise 18 oy alarak elenmişti. Bugün Türkiye saatiyle 15.30’da yapılacak oylamada 6 aday yarışacak. İlk tur oylamasının sonuçlarına göre Rishi Sunak 88 oy alarak ilk sırada yer alırken, 67 oyla Penny Mordaunt ikinci, 50 oyla Dışişleri Bakanı Liz Turss üçüncü sırada yer aldı.

Bugün yapılacak oylamada en düşük oyla elenecek adayın ardından 18-21 Temmuz tarihlerinde son iki aday kalana kadar oylamalar devam edecek. 21 Temmuz itibarıyla kalan iki aday, 5 Eylül’e kadar başbakanlık yarışı için miting yapacak.

YARIŞ, SUNAK VE MORDAUT ARASINDA OLABİLİR

Seçim yarışının, ilk turda birinci olan ve İngiliz medyasının kazanma şansı en yüksek aday olarak değerlendirdiği Sunak ve Penny Mordaunt arasında olması yüksek olasılık olarak görülüyor. Eski Maliye Bakanı Sunak’tan sonra en güçlü aday olan ve 2019’da ilk kadın Savunma Bakanı olarak görev yapan Penny Mordaunt, ilk turda Sunak’ın 21 oy gerisinde kaldı.
İngiliz medyasında yer alan haberlerde, ilk tur sonuçlarına göre 50 oy alan Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın, başbakanlık yarışında kalabilmek için liderliğini öne taşımayı planladığı ifade edildi.

Trussa, istifasını açıklayan Boris Johnson’a yakın isimlerden Kültür Bakanı Nadine Dorries ve Brexit’ten Sorumlu Devlet Bakanı Jacob William Rees-Mogg destek veriyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime