İran Bakan Yardımcısı idam edildi

İngiltere'ye ajanlık yapmakla suçlanarak hakkında idam cezası verilen İran'ın eski Savunma Bakanı Yardımcısı Ali Rıza Ekberi'nin infazı gerçekleştirildi.
ABONE OL
Abone Ol
İran Bakan Yardımcısı idam edildi
Haberler / Dünya
14 Ocak 2023 Cumartesi 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran'da İngiltere adına casusluk yapmak suçlamasıyla idama mahkum edilen eski Savunma Bakan Yardımcısı Ali Rıza Ekberi'nin cezası infaz edildi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, infazın ardından açıklama yaptı. Yapılanı "Barbar bir rejim tarafından gerçekleştirilen duygusuz ve korkakça bir eylem" olarak niteledi. İran hükümetinin insan haklarına saygısızlığına vurgu yaptı.

İran yargısının resmi haber kuruluşu infazın nerede ve ne zaman gerçekleştirildiği yazmadı.

2019'dan beri tutuklu olan Ekberi hücre hapsine alınmış, ailesini son kez görmesi için hapishaneye çağrılmıştı. Ekberi, İran İstihbarat Bakanlığı tarafından gizli bilgileri ele geçirerek İngiltere'ye vermekle suçlanmıştı. İngiltere-İran çift vatandaşlığı olan Ekberi'nin ajanlık yaptığının, kasten verilen yanlış bilgilerin ortaya çıkmasıyla öğrenildiği ileri sürülmüştü.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime