İran: Nükleer anlaşmaya Batı'nın ihtiyacı var

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD'yi 2015 nükleer anlaşmasını yeniden hayata geçirmek için yapılan müzakereleri "ertelemekle" suçladı.
ABONE OL
Abone Ol
İran: Nükleer anlaşmaya Batı'nın ihtiyacı var
Haberler / Dünya
22 Ağustos 2022 Pazartesi 11:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nasır Kenani bir basın toplantısında, çözülmesi gereken birkaç sorunun kaldığını ancak bunların çok önemli olduğunu söyledi. Amerika'nın anlaşmayı ertelediğini, Avrupa'nın da tepkisiz kaldığını belirten Kenani, "Amerika ve Avrupa'nın bu anlaşmaya İran'dan daha fazla ihtiyacı var" dedi.

Tahran'ın meşru haklarını koruyacak sürdürülebilir bir anlaşma istediğini belirten Kenani, "Washington ile mahkumların mübadelesinin ayrı bir konu olduğunu ve 2015 anlaşmasını yeniden canlandırma müzakereleri süreciyle hiçbir ilgisi olmadığını vurguluyoruz" dedi.

ABD'DEN İRANLILARA TAHLİYE TALEBİ
ABD, güvenlik suçlamalarıyla İran'da tutulan çok sayıda İran kökenli Amerikalının serbest bırakılması için defalarca çağrıda bulunmuştu. İran da ABD yaptırımlarıyla bağlantılı suçlamalarla gözaltına alınan çok sayıda İranlının serbest bırakılmasını talep etmişti.

Reuters'te yer alan habere göre, İran, o zamanki ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018'de İran'a yönelik sert ABD yaptırımlarını geri getirdiği gibi, yaptırımların yeniden canlandırılmasını engelleyen, gelecekteki hiçbir ABD başkanının anlaşmadan dönmeyeceğinin garantisini almaya çalışıyor.

Bununla birlikte, Başkan Joe Biden, anlaşma yasal olarak bağlayıcı bir anlaşmadan ziyade siyasi bir anlayış olduğu için bu tür sağlam güvenceler veremiyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime