İran'da başörtüsü kuralları

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, gösterilerin artışı nedeniyle başörtüsü ile ilgili bir açıklama yaptı. Lider kuraların gevşetilebileceğini ima etti.
ABONE OL
Abone Ol
İran'da başörtüsü kuralları
Haberler / Dünya
5 Ocak 2023 Perşembe 14:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İran'ın dini lideri Çarşamba günü, hükümetin genç bir kadının ölümünden sorumlu tutulan ve ülkenin din adamlarını sarsan ülke çapındaki gösterileri tetikleyen katı kıyafet kurallarını gevşetebileceğini ima etti.

Devlete bağlı IRNA haber ajansına göre, ülkenin en güçlü kişisi Ayetullah Ali Hamaney yaptığı konuşmada, "Başörtüsü açık olmayan kadınlar din dışı veya İslam Devrimi karşıtı olarak görülmemelidir" dedi. .

Raporun “anneler ve örnek kadınlar” olarak tanımladığı bir gruba yönelik konuşma, 22 yaşındaki Kürt kadın Mahsa Amini'nin günler sonra hastanede hayatını kaybetmesiyle başlayan protestoların dört ayında geliyor. katı kıyafet kurallarını ihlal ettiği iddiasıyla ülkenin ahlak polisi tarafından tutuklandı. Polis ona kötü davrandığını reddetti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime