İsrail basınından Macaristan'ın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı iddiası

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile Macaristan'ın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma konusunda anlaştığı ileri sürüldü.
ABONE OL
Abone Ol
İsrail basınından Macaristan'ın büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı iddiası
Haberler / Dünya
3 Mart 2023 Cuma 20:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Times of Israel'in Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, iki ülke dışişleri bakanlarının Macaristan'ın İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayla ilgili anlaştığı iddia edildi. Haberde, Macaristan'ın büyükelçiliğini taşıyarak, bu sayede Kudüs'te büyükelçilik açan ilk Avrupa Birliği (AB) üyesi olacağı kaydedildi.

Haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile iyi ilişkileri bulunan Macaristan Başbakanı Victor Orban'ın 2019'da Kudüs'te diplomatik statüdeki bir "ticaret ataşeliği" açma sözü verdiği ve birkaç ay içinde ofisin faaliyete geçtiğine işaret edildi.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs'ü de içine katarak, 1980'de tek taraflı Kudüs'ü "başkenti" olarak ilan etmişti. Ancak, AB ülkelerinin tamamı ve dünya genelinde birçok ülke Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyor ve büyükelçilikler Tel Aviv'de bulunuyor.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımıştı.

Washington yönetimi, 2018'de Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Batı Kudüs'teki başkonsolosluğa ait binalara taşımıştı. ABD'nin ardından, Guatemala, Honduras ve Kosova, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime