İsveç'ten bayramda provokasyona izin!

Rasmus Paludan skandalından sonra, İsveç polisi bugün yaptığı açıklamayla Stockholm'de cami önünde Kuran yakma eylemine izin verdiklerini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
İsveç'ten bayramda provokasyona izin!
Haberler / Dünya
28 Haziran 2023 Çarşamba 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsveç’te Danimarkalı-İsveçli aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın başkent Stockholm’deki Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakma eylemine izin verilmesi Türkiye’de tepkilere yol açmıştı. Paludan 21 Ocak’ta büyükelçilik önünde Kuran yakmıştı.

Bu olayla birlikte öncesinde de İsveç’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan maketiyle yapılan eyleme soruşturma açılmaması ve Today’s Zaman’ın eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş gibi isimlerin Türkiye iade edilmemesi ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu. Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği sürecini askıya almıştı.

Paludan’ın Kuran yakması üzerine başka kişiler de bunu yapmak için polisten izin istemişti. Şubatta yapılması planlanan bu tarz eylemleri polis, ülkenin terör saldırılarına hedef olacağı endişesiyle yasaklamıştı.

EYLEMLERİN YASAKLANMASI HAKSIZ BULUNDU

Bunun üzerine aynı kişiler bu sefer mahkemeye başvurmuştu. İsveç basınının aktardığına göre mahkeme, polisin eylemleri yasaklamasını haksız buldu.

Anayasa tarafından güvence altına alınan toplanma özgürlüğü kapsamında bir hak olarak görüldüğü için protestolar İsveç polisi tarafından nadiren yasaklanıyor, ancak polis daha fazla protestonun terör saldırılarına veya İsveç çıkarlarına karşı saldırılara neden olabileceği riskine işaret ederek eylemleri yasaklamıştı.

Reddedilen şubat gösterilerinin arkasındaki gruplar polisin kararına itiraz etmiş ve Stockholm’deki bir mahkeme onların lehinde karar vererek yasağı kaldırmıştı.

Mahkeme, gösteri izninin ancak mitingde güvenlik riskleri veya kamu düzenine yönelik tehditler gibi nispeten somut koşullar altında yasaklanabileceğini belirterek polisin kararını haksız bulmuştu.

İSVEÇ POLİSİ YASAĞI KALDIRDIĞINI İLAN ETTİ
İsveç polisi bugün yaptığı açıklamayla başkent Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemi yapılmasına izin verdiğini duyurdu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime