İsveçli bakan Jonson: Kendimizi PKK’nın faaliyetlerini engellemeye adayacağız

NATO Zirvesi sonrası, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, “Türkiye ile uluslararası terörizme karşı mücadele edeceğiz. Kendimizi, terör örgütü PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini engellemeye adayacağız” ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
İsveçli bakan Jonson:  Kendimizi PKK’nın faaliyetlerini engellemeye adayacağız
Haberler / Dünya
14 Temmuz 2023 Cuma 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsveç medyasına Vilnius kentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ni değerlendiren İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, İsveç’in Türkiye ile kararlı bir şekilde terörle mücadele edeceğini söyledi.

Jonson, “Türkiye ile uluslararası terörizme karşı mücadele edeceğiz. Kendimizi, terör örgütü PKK’nın İsveç’teki faaliyetlerini engellemeye adayacağız. Bu hem bizim güvenliğimiz hem de Türkiye’nin güvenliği için önemli” dedi.

‘TOPLANTIDA BEN YOKTUM’ CEVABI
Jonson, bir gazetecinin, “Vilnius’ta varılan mutabakatın ardından İsveç, PKK/PYD ve FETÖ’yü terör örgütü olarak mı kabul ediyor” sorusuna, “Buna net bir cevap veremem çünkü toplantıda ben yoktum, Adalet Bakanı Gunnar Strömmer vardı” yanıtını verdi. İsveçli Bakan, hangi terör örgütleri ile mücadele edileceğinin İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında imzalanan üçlü muhtırada yer aldığını dile getirdi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime