Johnson koltuğuna istifa etti: Gözler yeni başbakanda

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun baskılar sonucu istifa etmesinin ardından yerinin kim olacağı merak konusu haline geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Johnson koltuğuna istifa  etti: Gözler yeni başbakanda
Haberler / Dünya
8 Temmuz 2022 Cuma 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Başbakanı Boris Johnson; tartışmalı politik kararları ve bilhassa son iki yıldır sebebiyet verdiği skandallar sebebiyle uzun süredir istifa baskısıyla karşı karşıyaydı. Tepkilerin ardı arkası kesilmezken son olarak kabinesinin beşte birinin istifa etmesi üzerine Johnson, baskılara daha fazla dayanamayarak istifasını verdi.

Yerine gelecek kişi belli olana dek görevine devam edecek olan Johnson'ın istifasının ardından uluslararası kamuoyunun da odağı yeni başbakanın kim olacağı oldu. Bu makam için basına göre en olası görünen isimler şöyle:

BEN WALLACE
Boris Johnson hükümeti boyunca Savunma Bakanlığı görevinde bulunan Ben Wallace, özellikle Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana İngiltere siyasetinde etkinliği artan isimlerden. Ukrayna’nın silahlandırılmasında önemli rol oynayan Wallace, Johnson’a olan sadakati bilinmesine rağmen parti içinde de desteklenen bir isim. Wallace, anketlerde de diğer muhtemel adaylardan büyük farkla öne çıkıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime