Laçın şehrine Azerbaycan bayrağı dikildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan'ın kontrolüne geçtiğini duyurdu. Azerbaycan, 32 kilometrelik bu yolu planlanandan erken tamamladı. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeniler, Ermenistan'a gidiş gelişler için yeni yolu kullanacak.
ABONE OL
Abone Ol
Laçın şehrine Azerbaycan bayrağı dikildi
Haberler / Dünya
26 Ağustos 2022 Cuma 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Azerbaycan askeri Laçin şehrine bayram dikti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev haberi Twitter hesabından duyurdu.

Azerbaycan askerleri de kontrol altına aldıkları Laçın kent merkezine bayrak dikti.

İkinci Karabağ Savaşı sonrasında Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan bildiriye göre; Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasında tek yol olan ve "Laçın koridoru" olarak isimlendirilen geçit bölgesi, geçici olarak Rus unsurların kontrolüne verilmişti.

Bildiriye göre Azerbaycan 3 yıl içinde Karabağ'daki Ermeni nüfusun Ermenistan'a gidiş gelişlerinde kullanacağı ve Laçın şehrinin dışından geçen yeni yol inşa edecekti.

YOL GÜVENLİĞİNİ RUSLAR SAĞLAYACAK

Azerbaycan, 32 kilometrelik bu yolu planlanandan erken tamamladı. Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde yaşayan Ermeniler, Ermenistan'a gidiş gelişler için yeni yolu kullanacak. Yeni yolun güvenliğini Rus unsurlar sağlayacak.

Böylece hem Rus birlikleri hem de Ermeni nüfusun ayrılmasıyla Laçın şehri ve iki köy, Bakü yönetiminin kontrolüne geçmiş oldu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime