Libya, Sudan'a 14 ton tıbbi yardım malzemesi gönderdi

Libya, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında çatışmalara sahne olan Sudan'a 14 ton acil tıbbi yardım malzemesi gönderdi.
ABONE OL
Abone Ol
Libya, Sudan'a 14 ton tıbbi yardım malzemesi gönderdi
Haberler / Dünya
20 Haziran 2023 Salı 21:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, zor bir dönemden geçen Sudan'a karşı kardeşlik sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıkları belirtildi.

Bu bağlamda Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Sudan'a 14 ton acil yardım malzemesi taşıyan bir uçak gönderdiği aktarılan açıklamada, söz konusu uçağın Port Sudan Havalimanı'na ulaştığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Libya'nın, Sudan'a güven ve istikrarı getirme amacıyla sarf edilen uluslararası çabalara destekleri yinelendi.

Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK'nin, 2 yıl içerisinde tamamen orduya entegresini istemişti.

HDK'nin ise sivil bir hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan söz savaşı ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli şehirlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan'da 3. ayına giren çatışmalarda yaklaşık 1000 kişi yaşamını yitirdi, 5 bine yakın kişi yaralandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime